تشریح تغییر ضخامت سقف و هماهنگی بین معمار و مهندس سازه
پاسخ کوتاهبا سلام خدمت پشتیبان ها سوالی داشتم از قسمت ۱۵ مبنی بر اینکه. وقتی طراحی سازه بر مبنای طرح معماری کشیده میشه چطور معمار بعد از روی طرح سازه میاد و ضخامت سقف رو از روی طراحی سازه تغییر میده؟ با این کار ارتفاع هر سقف زیاد میشه در نتیجه ارتفاع کل سازه زیاد میشه که این باعث میشه فرکانس سازه تغییر کنه و دریفت های بیشتری برای هر طبقه شکل بگیره. حالا سوال اینجاست که طراح سازه از روی طرح اولیه معمار محاسبه میکنه و با تغییر در ارتفاع طبقات کل طراحی سازه دچار تغییر میشه که این خودش میتونه باعث تغییر ابعاد تیر و ستون هم بشه و کل نقشه های معماری رو هم دستخوش تغییر بکنه. بنابراین راه حل چیه مهندس؟؟؟؟؟ ممنون
-
mhmdrza.ashoori
با سلام خدمت پشتیبان ها
1400-02-08
سوالی داشتم از قسمت ۱۵ مبنی بر اینکه. وقتی طراحی سازه بر مبنای طرح معماری کشیده میشه چطور معمار بعد از روی طرح سازه میاد و ضخامت سقف رو از روی طراحی سازه تغییر میده؟ با این کار ارتفاع هر سقف زیاد میشه در نتیجه ارتفاع کل سازه زیاد میشه که این باعث میشه فرکانس سازه تغییر کنه و دریفت های بیشتری برای هر طبقه شکل بگیره. حالا سوال اینجاست که طراح سازه از روی طرح اولیه معمار محاسبه میکنه و با تغییر در ارتفاع طبقات کل طراحی سازه دچار تغییر میشه که این خودش میتونه باعث تغییر ابعاد تیر و ستون هم بشه و کل نقشه های معماری رو هم دستخوش تغییر بکنه. بنابراین راه حل چیه مهندس؟؟؟؟؟ ممنون -
Amirrezaدر پاسخ به mhmdrza.ashoori
با سلام خدمت پشتیبان ها سوالی داشتم ا...
سلام مهندس جان وقتت بخیر 🙏
1400-02-08
با کسب اجازه از پشتیبان ها و بقیه ی دوستان عزیز .
مهندس محاسب قبل از شروع مدلسازی و طراحی سازه ، نقشه ها و پلان اکس بندی ستون هارو از مهندس معمار دریافت میکنه . مهندس معمار موظفه بر اساس آیین نامه و ضوابط شهرداری و پارکینگ ، اکس بندی یا ستون گذاری سازه رو به ایده آل ترین حالت ممکن انجام بده . جوری که ما محدودیت معماری در طبقات و پارکینگ برامون پیش نیاد . مهندس معمار در حین اکس بندی برای ستون ها ، ابعاد احتمال از بُعد ستون و ضخامت سقف ها در پلان اکس بندی قرار میده و مهندس محاسب با توجه به این اعداد و اندازه ها ، سازه رو مدلسازی و طراحی میکنه . حالا ممکنه ابعاد ستون ها یا صخامت سقف ها در مرحله ی مدلسازی سازه دستخوش تغیر بشه . مثلا ابعاد ستون یا تیر بیشتر از ابعاد پیش بینی شده ی مهندس معمار باشه که در این صورت مهندس محاسب باید موضوع رو با معمار مطرح کنه و به دنبال راه حل باشن . شاید هم این اتفاق نیوفته و حتی ممکنه ابعاد ستون ها و تیرها کمتر از پیش بینی مهندس معمار باشه که در این صورت ایده آل تر هم خواهد بود .
به طور کلی مشورت و همکاری نزدیک مهندس محاسب و معمار در هر مرحله از طراحی و اجرا جزو واجباته . و هر دو مهندس باید درک کلی از سازه و معماری داشته باشن تا به مشکل برخورد نکنن .
امیدوارم که کامل بوده باشه براتون مهندس جان 🙏⚘ -
mhmdrza.ashooriدر پاسخ به Amirreza
سلام مهندس جان وقتت بخیر 🙏 با کسب اجا...
سلام مهندس فتحی کامل و مفید بود . ممنون از وقتی که گذاشتید 🙏🌷
1400-02-08 -
Amirrezaدر پاسخ به mhmdrza.ashoori
سلام مهندس فتحی کامل و مفید بود . ممنون...
🙏⚘
1400-02-08 -
Deleted Accountدر پاسخ به Amirreza
سلام مهندس جان وقتت بخیر 🙏 با کسب اجا...
👍👍
1400-02-08
این گفتگو از گروه تلگرام پرسش و پاسخ ما به اشتراک گذاشته شده است و به معنای تأیید یا رد آن توسط مجموعه پاراسیویل نمیباشد.
آیا این پرسش پاسخ برای شما مفید بود؟
موزش اصول و مبانی سازه از صفر با زبان ساده برای دانشجویان و مهندسین عمران و معماری
تخفیف ویژه!
با استفاده از این فرصت ویژه، میتوانید از تخفیفهای شگفتانگیز بر روی دورههای آموزشی ما بهرهمند شوید. این تخفیف فقط برای مدت محدودی در دسترس است.
برای مشاهده تخفیف، روی دکمه زیر کلیک کنید:
مشاهده آموزش ها با تخفیف