پیگیری تخلفات ساختمانی با استناد به ماده 35 قانون نظام مهندسی ساختمان
پاسخ کوتاهوظیفه نظارت عالیه راه و شهرسازی بر پایه ماده ۳۵ بر رعایت مقررات ملی ساختمان و شهرسازی اشتغال دارد؛ در صورت تخلف، ناظر موظف به گزارش به مرجع صادرکننده پروانه است.

هوش مصنوعی پاراسیویل
هر سوالی درباره مهندسی عمران، ساختمان یا معماری دارید، این دستیار هوش مصنوعی دقیق و سریع پاسخ میدهد.
گفتگوی کاربران
-
Arash.moradi
مربوط به تخلفیه که انجام داده ،حدفاصل اکس ۱و۲ سمت غرب که رضایت داده رفته جلو و سمت شرق رو که رضایت نداده مثلث شکل مونده میخواد دال بزنه بعدا
1400-06-07 -
پشتیبان آموزشی 3 پک CivilManدر پاسخ به Arash.moradi
مربوط به تخلفیه که انجام داده ،حدفاصل ...
فتوکپیِ همین تصویر با فتوکپیِ تصویرِ معادل نقشههای مصوب رو هم پیوستِ گزارشتون کنید.
1400-06-07 -
Arash.moradi
ممنون از لطفتون مهندس جان🌹🌹🌹
Reza SangSari : جناب مهندس سلام عرض ادب اينكه گفته ميشه به نظارت عاليه گزارش ارسال كنيد به نظر بنده اصلا درست نيست چون نظارت عاليه مرجع نظارت روي خود ناظر هست چطور ناظر بايد تخلف خود را به اين نهاد گزارش نمايد؟ چطور ما ميگوييم مجري نبايد به شهرداري بابت عدم رعايت موارد ايمني گزارش تخلف بدهد چون مسئول رعايت موارد ايمني با خودش هست ولي ناظر ميتواند به نظارت عاليه كه نظارت كننده بر عملكرد خودش هست گزارش دهد 1400-06-07 -
پشتیبان آموزشی 3 پک CivilManReza SangSari : جناب مهندس سلام عرض ادب اينكه گفته ميشه به نظارت عاليه گزارش ارسال كنيد به نظر بنده اصلا درست نيست چون نظارت عاليه مرجع نظارت روي خود ناظر هست چطور ناظر بايد تخلف خود را به اين نهاد گزارش نمايد؟ چطور ما ميگوييم مجري نبايد به شهرداري بابت عدم رعايت موارد ايمني گزارش تخلف بدهد چون مسئول رعايت موارد ايمني با خودش هست ولي ناظر ميتواند به نظارت عاليه كه نظارت كننده بر عملكرد خودش هست گزارش دهددر پاسخ به Reza SangSari
جناب مهندس سلام عرض ادب اينكه گفته ميشه به نظارت عاليه گزارش ارسال كنيد به نظر بنده اصلا درست نيست چون نظارت عاليه مرجع نظارت روي خود ناظر هست چطور ناظر بايد تخلف خود را به اين نهاد گزارش نمايد؟ چطور ما ميگوييم مجري نبايد به شهرداري بابت عدم رعايت موارد ايمني گزارش تخلف بدهد چون مسئول رعايت موارد ايمني با خودش هست ولي ناظر ميتواند به نظارت عاليه كه نظارت كننده بر عملكرد خودش هست گزارش دهد
با درود خدمت جناب سنگسری 🌹؛
1400-06-07
《ماده 35 - مسئولیت نظارت عالیه بر اجرای ضوابط و مقررات شهرسازی و مقررات ملی ساختمان در طراحی و اجرای تمامی ساختمانها و طرحهای شهرسازی و عمرانی شهری که اجرای ضوابط و مقررات مزبور در مورد آنها الزامی است. بر عهده وزارت مسکن و شهرسازی خواهد بود. به منظور اعمال این نظارت مراجع و اشخاص یاد شده در ماده 34 موظفند در صورت درخواست حسب مورد اطلاعات و نقشههای فنی لازم را در اختیار وزارت مسکن و شهرسازی قرار دهند و در صورتی که وزارت یاد شده به تخلفی برخورد نماید. با ذکر دلایل و مستندات دستور اصلاح یا جلوگیری از ادامه کار را به مهندس مسئول نظارت و مرجع صدور پروانه ساختمانی ذیربط ابلاغ نماید و تا رفع تخلف، موضوع قابل پیگیری است. در اجرای این وظیفه کلیه مراجع ذیربط موظف به همکاری می باشند.
تبصره ـ این ماده شامل طرحهای وزارتخانه و سایر دستگاههای دولتی که دارای مقررات خاص میباشند، نمیشود.》
برگرفته از کتاب قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان.
توجه:
البته بنده به دفعات نو پُستها عرض کردم که در صورتی که مهندس ناظر همهی گزارشها و مکاتبات در موعدش رو به درستی انجام داده باشه، این کار رو بکنه؛ چرا؟
چون همونطور که مهندس عمادی هم تو پک فرمودن نظارت عالیه معمولاً سختگیره و در صورت برخورد با هر گونه تخلفی، چه از جانب مجری (سازندهی) پروژه باشه و چه خودِ مهندس ناظر، چشمپوشی نمیکنه!
ولی اگه ناظر کارش رو به درستی انجام داده باشه، در واقع میتونه به عنوان اهرم فشاری قوی بر ضد مالکِ متخلف به مهندس ناظر کمک کنه.
معمولاً توصیه میشه هر زمان شهرداری و سازمان به تخلفات گزارش شده رسیدگی نکردند، ناظر قانونمند میتونه همین رو هم به نظارت عالیهی ادارهی راه و شهرسازی گزارش کنه.
کما اینکه تو یه پروژه بنده خودم همین کار رو کردم؛ چون سازنده نه زیر بار اجرای سازه نگهبان و نه اجرای دیوار حائل مطابق نقشههای مصوب میرفت!
ولی به محض ورود ماده ۳۵ به پروژه در وهلهی نخست همهی مستندات بنده رو روز بعد در اداره مورد بررسی دقیق قرار دادن که کم و کاست نداشته باشه.
زمانی دیدند که گزارشها و مکاتبات بنده مشکلی نداره، به سراغ شهرداری رفتند و با اعمالِ فشار بر شهرداری، خواستار برخورد با تخلفات پروژه شدند و اونقدر پیگیری کردن تا مالک ملزم به اصلاح شد. -
Reza SangSariدر پاسخ به پشتیبان آموزشی 3 پک CivilMan
با درود خدمت جناب سنگسری 🌹؛ 《ماده 35...
بله در مورد اين موضوع سازه نگهبان بله در مورد پيشروي به نظر بنده دليلي ندارد پاي نظارت عاليه به ميان اورده شود
1400-06-07
ناظر بدون گزارش به ماده ٣٥ با گزارشات در موعد هم به وظايف خود عمل كرده است و با اين توضيحات ممكن است با چالش مواجه شود -
پشتیبان آموزشی 3 پک CivilManدر پاسخ به Reza SangSari
بله در مورد اين موضوع سازه نگهبان بله �...
اگه شهرداری رسیدگی نکرد و گزارشهای خودش کامل و در موعد باشه، برای هر تخلف حادی میتونه پای نظارت عالیه رو بکشه وسط.
1400-06-07
اما طبق ماده ۳۵ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، وظیفهی نظارت عالیه راه و شهرسازی همونطور که ملاحظه فرمودین، تنها نظارت بر کار ناظر نیست که ناظر نتونه گزارش بده!
گاهی این گزارشها خودش میتونه به کمک ناظر اومده و شکایتهای بعدی جلوگیری کنه. -
Reza SangSariدر پاسخ به پشتیبان آموزشی 3 پک CivilMan
اگه شهرداری رسیدگی نکرد و گزارشهای خ...
اينكه شهرداري به وظيفه اش عمل ميكند يا نظام مهندسي عمل نميكند به من ناظر ارتباطي ندارد
1400-06-07
صحبت ها وظيفه تراشي بيهوده براي ناظر است بحث شكايت و ... نيست -
پشتیبان آموزشی 3 پک CivilManدر پاسخ به Reza SangSari
اينكه شهرداري به وظيفه اش عمل ميكند يا...
بنده بر اساس تجربهی شخصی خودم و پروندههایی که توسط مهندس میررضوی (پژوهشگر حقوق مهندسی ساختمان ایران) بازخوانی شده گفتم که میگفتن تو دادگاه به ناظر گفتن وقتی شهرداری رسیدگی نکرد، چرا نرفتی سراغ ماده ۳۵؟؟
1400-06-07
البته اونطوری که بنده متوجه شدم، شما ایشان رو قبول ندارین.
اما چون بنده خودم بهش عمل کردم و به کمکم اومد، اینو گفتم.
این گفتگو از گروه تلگرام پرسش و پاسخ ما به اشتراک گذاشته شده است و به معنای تأیید یا رد آن توسط مجموعه پاراسیویل نمیباشد.
آیا این پرسش پاسخ برای شما مفید بود؟

کامل ترین پکیج آموزش نظارت ساختمان های بتنی و فولادی برای مهندس ناظر عمران و معماری بر اساس مقررات ملی، گزارش نویسی و … برای تبدیل شدن به ناظر حرفه ای