راهنماهای طراحی پلان متقارن برای جلوگیری از پیچش در سازهها
پاسخ کوتاهسلام عرض ادب خدمت مهندسین عزیز و پشتیبان های گرامی در جلسه یازدهم مهندس فرمودن جهت جلوگیری از پیچش باید پلان ساده ومتقارن داشته باشیم وحتی فرمودن اگر زمین ما به ذاته متقارن وساده نباشه به چند پلان متقارن تقسیم بندی و درزانقطاع وستون های جداگانه می گذاریم که پیچش پیش نیاید سوال بنده اینجا هستش اگر زمین ما به فرض مثال ذوزنقه شکل بود با این اوصاف مرکز جرم پایین میشود واگر دیوار برشی هم متقارن در ضلع بالا وپایین به صورت متقارن بگذاریم مرکز سختی هم در وسط ذوزنقه می باشد که باعث پیچش می شود حالا با این اوصاف چطوری میتونیم پلان رو به شکل های ساده ومتقارن تقسیم بندی کنیم وستون جدا بگذاریم که پیچش ایحاد نشود؟
-
Deleted Account
سلام عرض ادب خدمت مهندسین عزیز و پشتیبان های گرامی
Amirreza : درود بر شما مهندس عزیز 🙏 ببینید مهندس جان وقتی صحبت از سادگی و تقارن سازه میشه ، ما به یه عملکرد لرزه ای ایده آل توجه میکنیم و بهش میرسیم . در واقع کار مهندس محاسب در جوابگیری از تیرها و ستون ها با مقاطع منطقی و اقتصادی راحت تر میشه . حالا ممکنه به قول شما زمین ما ذاتا نامتقارن و یا به شکل ذوزنقه باشه . ما نمیتونیم معماری سازمون رو فدای عملکرد لرزه ای سازه بکنیم هرچند این موضوع خیلی مهمه . به نظر من میشه درزهای انقطاع رو در دو طرف پلان ذوزنقه ای در نظر بگیریم و در واقع پلان ذوزنقه ای رو به دوتا مثلث و یک مستطیل تبدیل کنیم تا بتونیم عملکرد لرزه ای مناسبی داشته باشیم . در این صورت هر پلان مرکز جرم و مرکز سختی خودش رو داره و باتوجه به قرار گیری دیوار های برشی یا مهاربندها میشه دو مرکز جرم و سختی هر پلان رو بهم نزدیک تر قرار داد . البته با توجه به ابعاد پلان و پروژه میشه اصلا درز انقطاع قرار نداد و طراحی رو روی یک پلان ذوزنقه ای انجام داد . این جواب سوال اولتون . در مورد سوال دومتون که فرمودین مرکز سختی در بین دیوار های برشی قرار میگیره کاملا درسته . اما ما حتی اگر سازمون قاب خمشی باشه و دیوار برشی یا مهاربند نداشته باشیم بازم مرکز سختی داریم توی سازه . چون تیرها و ستون ها و در واقع قاب های ما در هر صورتی یه وزن و سختی رو به سازه ی ما اعمال میکنن پس درست نیست که بگیم چون دیوار برشی یا مهاربند نداریم پس سازه ی ما فاقد مرکز سختی هست . قاب های مرسوم ما طبق روابطی که در استاندار ۲۸۰۰ ذکر شده رابطه ی سختی دارن . پس ما در هرصورتی که باشه در سازمون نقطه ای به نام مرکز سختی داریم . در مورد سوال سومتون هم که پلان ذوزنقه ای متقارن محسوب نمیشه ولی اونجوری که گفتم باتوجه به ابعاد پلانتون و مرکز جرم و مرکز سختی سازتون میشه هم درز انقطاع قرار داد و هم خیر . بازم هر سوالی بود تا جایی که در توانم باشه من در خدمتم 🙏⚘ 1399-12-12
در جلسه یازدهم مهندس فرمودن جهت جلوگیری از پیچش باید پلان ساده ومتقارن داشته باشیم
وحتی فرمودن اگر زمین ما به ذاته متقارن وساده نباشه به چند پلان متقارن تقسیم بندی و درزانقطاع وستون های جداگانه می گذاریم که پیچش پیش نیاید
سوال بنده اینجا هستش اگر زمین ما به فرض مثال ذوزنقه شکل بود با این اوصاف مرکز جرم پایین میشود واگر دیوار برشی هم متقارن در ضلع بالا وپایین به صورت متقارن بگذاریم مرکز سختی هم در وسط ذوزنقه می باشد که باعث پیچش می شود
حالا با این اوصاف چطوری میتونیم پلان رو به شکل های ساده ومتقارن تقسیم بندی کنیم وستون جدا بگذاریم که پیچش ایحاد نشود؟ -
مدیریت تیم تولید محتوا مجموعه پاراسیویلAmirreza : قربانت مهندس جان بابت کم و کسریش ببخش دیگه 🙏⚘ sed morteza : سلام ببخشید تو این پلانم جا نمایی دیوار برشی مورد قبول هستش؟ و اینکه اگر دیواری که فلش کشیدم بره بالا بهتره یا همین نقطه باشه؟ ممنون میشم پشتیبان یا دوستان حرفه ای راهنماییم کنن 🙏🏻🌼 1399-12-15در پاسخ به Deleted Account
سلام عرض ادب خدمت مهندسین عزیز و پشتیب...
-
Deleted AccountDeleted Account : قربانت برادردر پاسخ به مدیریت تیم تولید محتوا مجموعه پاراسیویل
در ارتباط با زمین غیر از مستطیل ومربع مثلا ذوزنقه طبق گفته های مهندس آیا میشه مثلا به یه مستطیل و دو تا مثلث در بیاریم که حداقل در اون ذوزنقه به یک مستطیل تبدیل یشه ودوتا مثلث که یه مستطیل داشته باشیم و با در انقطاع مستطیل و مربع را جدا و ستون هایشان را کنار همم بگذاریم یا اینکه همون ذوزنقه بمونه ویا اینکه از نظر مالی به صرفه نییتش وطراحی کنیم ؟
1399-12-16
ممنون میشم اگه سوال بالا واین رو هم جواب بدین -
پشتیبان آموزشی مجموعه پاراسیویل ۶پشتیبان آموزشی مجموعه پاراسیویل ۶ : 1399-12-16در پاسخ به Deleted Account
در ارتباط با زمین غیر از مستطیل ومربع �...
-
Deleted Accountali moghadas : @Parasupport6 🙏در پاسخ به پشتیبان آموزشی مجموعه پاراسیویل ۶
ممنونم مهندس در مورد پاسختون
1399-12-20
جنابعالی فرمودین در پلان های عادی معمولا دو تیکه ویا سه تیکه نمیکنن پلان رو چون غیر اقتصادی میشه
حالا سوال بنده این هستش پس چه موقع طبق گفته های مهندس چندتیکه باید کردش؟
۲- وآیا این دوتیکه ویا ۳ تیکه پلان صرفا برای شکل زمین( یعنی ذوزنقه و مثلث و...) هستش ویا اینکه در مورد خود پلان مثل لکه گذاری همانند تراس ها و یا بازشوها ویا را پله با پاسیو و... هستش ؟
واگر پاسخ دوتیکه ویا چندتیکه در مورد لکه گذاری مثل باز شوها و تراس و راهپله با پاسیو نیستش پس برای تقارن اون ها چه کار باید کرد؟
آیا لکه گذاری رو هم باید حتما متقارن باشد ویا زیاد مهم نیستش تقارن فقط برای شکل کلی زمین مثل (ذوزنقه ومثلث و..) هستش؟
ممنونم از پاسختون
این گفتگو از گروه تلگرام پرسش و پاسخ ما به اشتراک گذاشته شده است و به معنای تأیید یا رد آن توسط مجموعه پاراسیویل نمیباشد.
آیا این پرسش پاسخ برای شما مفید بود؟
موزش اصول و مبانی سازه از صفر با زبان ساده برای دانشجویان و مهندسین عمران و معماری
تخفیف ویژه!
با استفاده از این فرصت ویژه، میتوانید از تخفیفهای شگفتانگیز بر روی دورههای آموزشی ما بهرهمند شوید. این تخفیف فقط برای مدت محدودی در دسترس است.
برای مشاهده تخفیف، روی دکمه زیر کلیک کنید:
مشاهده آموزش ها با تخفیف