• 02191017183
  • info@paracivil.org

ویدئو

آشنایی با انواع سقف های در سازه های بتنی

مدت زمان آموزش: ۳۶ دقیقه

مدرس : مهندس امیرطه نوروزی

در این ورکشاپ حضوری که در محل غرفه پاراسیویل در نوزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان برگزار شد. مهندس امیرطه نوروزی در این رخداد به بررسی انواع سیستم های سقف در سازه های بتنی از قبیل سقف تیرچه بلوک، دال بتنی، سقف یوبوت، سقف وافل و … و مقایسه آن ها پرداخته اند. یکی از مهم ترین موراد برای مهندس طراح سازه آشنایی با انواع ویژگی های سقف ها در سازه هاست که در این ورکشاپ به این موارد پرداخته شده است.

انواع سقف در سازه های بتنی

انواع سقف ها در سازه های بتنی که در اینجا قصد داریم به بررسی و ارزیابی نقاط ضعف و قدرت هر یک بپردازیم:

  • تیرچه بلوک
  • وافل
  • یوبوت و یا کوبیاکس
  • دال تخت (بدون آویز)

قبل از هر چیز باید این نکته را در نظر بگیریم که هیچ سقفی را نمی‌توان به طور کامل رد کرد یا توصیه نمود. برای ما به عنوان طراح یا مهندس نباید نوع سقف مهم باشد بلکه تنها باید سقف های مختلف را بشناسیم تا بتوانیم درباره مزایا و معایب هر یک مشاوره های درستی به کارفرما بدهیم. حتی اگر در نقش مشاور نیستیم آگاهی درباره انواع سقف ها به ما کمک می‌کند تا بتوانیم برای کارهای خودمان تصمیمات درستی بگیریم.  در این مقاله سقف های مختلف را صرفا با یکدیگر مقایسه می‌کنیم تا زوایای مختلف ضعف یا برتری هریک نسبت به دیگری مشخص شود. درواقع بر اساس شرایط پروژه مزایا و معایب هر سقف را به شکل مجزا در نظر بگیریم و در نهایت درباره نوع سقف تصمیم گیری می‌کنیم.

 

سقف تیرچه بلوک 

 تیرچه یک قطعه پیش ساخته است. در سقف تیرچه بلوک چندین تیرچه در فاصله های مشخص به عنوان تیرهای فرعی در سقف به کار می روند فواصل خالی بین آن ها با یونولیت یا انواع مختلفی از قالب و پر کننده های دیگر پر می شود. معمولا ساختار تیرچه ها به این صورت می‌باشد که در قسمت پاشنه خود دو میلگرد طولی دارند که نقش مقاومتی داشته و روابط طراحی آن (دو میلگرد طولی در بتن پاشنه تیرچه) به طور مفصل در بتن 1 دانشگاه آمده است بنابراین ما در اینجا به روابط طراحی این میلگرد ها  نمی‌پردازیم. همچنین تیرچه یک میلگرد طولی فوقانی نیز دارد که به هیچ عنوان نقش مقاومتی ندارد فقط یک جا در نشریه می بینیم که قطر این آرماتور را وابسته به طول می داند و می‌گوید هرچه طول آن (طول تیرچه و متعاقبا طول آرماتور طولی فوقانی) بیشتر شود باید  قطر آرماتور طولی در قسمت بالای تیرچه نیز بیشتر باشد اما این الزام فقط برای حمل است زیرا تیرچه با همین میلگرد فوقانی حمل می شود پس باید توان کافی در حد وزن خود تیرچه را داشته باشد. علاوه بر آرماتور های طولی آرماتور های زیگزاگی (برش گیر) نیز در تیرچه ها میان آرماتورهای بالا و پایین قرار می‌گیرند.

عملکرد در زلزله: در سقف تیرچه بلوک به دلیل پیش ساخته بودن بتن پاشنه در تیرچه ها و ایجاد درز سرد بین بتن پاشنه تیرچه با بقیه بتن ریزی در سقف و تیر و تیرچه ها، اتصال تیرچه به کناره ها دو سر مفصل خواهد بود. یعنی سقف تیرچه در زلزله هیچ مشارکتی ندارد و تنها بارهای ثقلی را تحمل می کند بنابراین نیازی به آرماتور تقویتی برای تحمل بارهای جانبی زلزله ندارد و از این نظر سبک و ارزان می باشد.

نظرات

  • 2310 1401/06/29 10:43
    تعریف نشده است امیرمحمد شمس

    درود بر شما و تمامی تیم پر تلاش پاراسیویل نکاتی که مطرح شد بسیار کامل و جامع بود و چقدر خوبه که با ربان ساده این مفاهیم اساسی آموزش داده میشه مانا و موفق باشید ان شاءالله

    پاسخ

    ارسال نظرات

    پاسخ

مطلع شدن از جدید ترین خبر ها

برای دریافت جدیدترین اخبار و مطلع شدن از جشنواره پاراسیویل ایمیل خود را وارد کنید

اطلاعات خود را وارد کنید.